De goedkoopste vakanties boeken?

Activiteiten voor het hele gezin

Het huidige moderne leven is vaak een stuk drukker dan vroeger. Hierdoor kunnen gezinsleden minder contact hebben dan eigenlijk goed zou zijn. Wil je wat meer werken aan de gezinsband? Dan kan een dagje uit een goede stap zijn. Bang dat je puberkinderen geen leuke dag zullen hebben? Wees gerust, er zijn veel meer leuke dagjes uit voor pubers dan je zou denken. In dit artikel vind je handige voorbeelden voor alle leeftijden.

Attractieparken
Uiteraard kan je kiezen voor één van de diverse pretparken in Nederland. Vaak een garantie tot succes voor elke leeftijd. Ondanks het kleine oppervlak van ons kikkerlandje, heb je toch de keuze uit relatief veel pretparken. Zo kan je in Zuid Holland bijvoorbeeld naar Attractiepark Drievliet of Duinrell. In Flevoland naar Walibi Holland. In Overijssel naar Ponypark Slagharen. In Brabant naar de Efteling. En in Limburg naar attractiepark Toverland. Maar er zijn nog verschillende andere attractieparken waar je uit kan kiezen. Een handig overzicht vind je via: pretparken in Nederland.

Dierentuinen
Ook de diverse dierentuin van Nederland zijn een geliefd dagje uit. Een geschikte soort attractie voor alle leeftijden. Net als pretparken, heeft Nederland ook relatief veel dierentuin. Vaak verrassend groot en mooi aangekleed. Zo kan je naar het Amsterdamse Artis, het noordelijke Wildlands in Emmen, dierenpark Amersfoort, GaiaZoo in Zuid Limburg, de Apenheul bij Apeldoorn of Safaripark de Beekse Bergen in Noord Brabant Een handig overzicht vindt je via: dierentuinen in Nederland.

Ontdek de wat minder bekende attracties

Naast de bekende pretparken en dierentuin, zijn er veel meer leuke uitjes te bedenken. Zo kan je bijvoorbeeld naar:

 • MiniWorld Rotterdam: een Madurodam maar dan overdekt en zelfs met een dag – nachtritme in de miniatuurstad.
 • Skihallen; ga eens gezellig samen skiën of snowboarden in één van de skihallen van Nederland.
 • Museum Corpus: een bijzonder en afwisselend museum waarbij je door de organen van een mens kunt lopen. Een leuke manier om wat te leren over het menselijk lichaam.
 • Madurodam: de bekende miniatuurwereld met tegenwoordig steeds meer interactieve onderdelen.
 • Grotten van Limburg: maak samen eens een spannende wandeling door de verschillende grotten.
 • Waddeneilanden: een dagje naar een Waddeneiland voelt vaak al als een echte vakantiedag. De bottocht, leuke dorpjes, duinen en het strand zorgen vaak voor een leuke dag voor jong en oud.
 • Sportwedstrijden of evenementen

Sportieve activiteiten

Samen actief bezig zijn zorgt vaak voor een betere binding tussen mensen. Ook tussen kinderen, pubers en ouders kan een sportieve activiteit bijdragen aan de band. Zo kan je bijvoorbeeld gaan:

 • wandelen in de natuur. Maak bijvoorbeeld een wandeling of fietstocht door bossen, duinen of over het strand.
 • klimmen in een klimpark. Dankzij de verschillende klimparcoursen geschikt voor alle leeftijden.
 • midgetgolfen of pitch and putt golfen. Samen bezig om de beurt aandacht voor elkaar.
 • zwemmen. Kies bijvoorbeeld voor een bosmeertje, de zee of een zwembad.
 • ontsnappen uit een Escape room: probeer samen als gezin te ontsnappen. Ideaal voor het groepsgevoel omdat je samen iets wilt bereiken en vaak iedereen een stukje van de puzzel bijdraagt.
 • fietsen. Huur eens fietsen, steps, segways, Solexen of een ander leuk vervoersmiddel en ga samen op pad.
 • varen. Huur eens een bootje en maak een ontspannende boottocht. 

Zoals je ziet zijn er vele uitjes mogelijk. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kan je bijvoorbeeld ook gaan schaatsen, karten, zeilen, lasergamen, bowlen, paardrijden, sporten of een workshop volgen.  Naast het maken van uitjes, kan het ook verstandig om ook tijdens het dagelijks leven geregeld iets samen te doen. Zeker met pubers kan dit soms wat lastig worden, maar toch is het voor een goede band van belang. Hierbij kan het ook gaan om eenvoudige dingen zoals samen op fiets naar een opa en oma, naar een sportwedstrijd van je kind gaan kijken, helpen bij huiswerk, samen koken, samen tuinieren of samen de kerstboom opzetten. Hopelijk heb je een stukje extra motivatie en bewustzijn gekregen voor een leuk gezinsleven.

Plaats een reactie