De goedkoopste vakanties boeken?

Tips bij het aanschaffen van een nieuwe fietstas

Heb je net een fiets gekocht en ben je op zoek naar een nieuwe fietstas? Dan ben je bij het juiste adres. Als je zoekt naar een nieuwe fiets ben je waarschijnlijk constant aan het vergelijken en kijken waar je de beste prijs kunt krijgen voor je tas. Elk fietstas heeft een ander doel en is ook geschikt voor verschillende soorten type fietsen. Los van de prijs, zullen we je wat meer tips geven bij het kopen van dubbele fietstassen.

Nieuwe fiets tassen kopen
Misschien ben je iemand die graag iets compleet nieuw koopt en geldt dit dus ook voor een fietstas. Maar in het algemeen gaan fietstassen wel lang mee en kan je ze perfect tweedehands kopen. Natuurlijk moet je dan al wat geluk hebben qua prijs en type fietstas. Ga je toch liever voor een nieuwe? Dan hebben we enkele dingen die je in het achterhoofd moet houden. Als je duidelijk weet wat je type fiets is, moet je op zoek gaan naar een passende tas. Koop je maar één tas? of liever een 2 fietstassen. Denk ook eens goed na of je de fietszakken voor meerdere doeleinden wilt gebruiken. Als je denkt aan fietstassen voor een trektocht zijn die meestal zwaarder en hebben een groter volume. Maar het zou evengoed kunnen dat je die ook kunt gebruiken voor je boodschappen.

Soorten fietstassen
We hebben al kort even aangehaald dat het belangrijk is om te weten welk type fietstas je zoekt en waarvoor je het zal gebruiken. Je hebt ongeveer 3 type fietstassen. Eerst heb je de gewone fietszakken die enkel of dubbel kunnen zijn. Die hebben meestal een soort kliksysteem en zijn vaak rechthoekig of eerder bol bij fietszakken van een groter formaat. Hier is er trouwens wel degelijk een verschil. De rechthoekige fietstassen zijn handig als je vaak vaste en stevige dingen wilt meenemen, maar niet direct geschikt voor dingen met een abnormale vorm. De rechthoekige vorm kan ervoor zorgen dat je items beschadigd raken tijdens de rit of terwijl je het erin steekt. De meer bolvormige fietszakken zijn ideaal als je meer vrijheid wilt hebben in de dingen die je meeneemt en bij wijze van spreken er gewoon dingen kunt insteken en aanduwen zonder je zorgen te maken om de vorm. Meestal zijn deze soort fietstassen wel iets duurder maar hebben algemeen gezien een langere levensduur en slijten minder snel aan de onderkant.

Extra functies en meer soorten fietstassen
Het laatste enorme voordeel bij de eivormige/bolvormige fietstassen is dat je de tassen kunt aanspannen. Zo weet je zeker dat het goed vast zit en er niets zal uitvallen.

Plaats een reactie