De goedkoopste vakanties boeken?

Wat is glamping en waar kan je dat doen?

Wat is een glamping?
We weten allemaal wat een camping is. Met een tentje en/of caravan naar Frankrijk of België. Mensen die niet van kamperen houden zijn er genoeg. Dat is ook wel te begrijpen, als het regent of er doen zich andere zaken voor is kamperen niet heel fijn. Veel mensen slapen veel liever in hun eigen bed dan op een matje of luchtbed in een tent.

Nu is er ook voor de mensen die niet van kamperen houden een oplossing. Namelijk de glamping. De laatste tijd wordt dit steeds populairder maar toch weten veel mensen niet wat een glamping is. Een glamping is een mix tussen glamorous en camping. Je kunt het al afleiden van deze benaming, het is een soort luxe camping. Glamperen is de nieuwe vorm van op vakantie gaan. Je komt met je kampeerspullen aan op een unieke locatie waar de glamping zich bevindt, en alles staat voor je klaar. Er zijn veel voordelen aan het glamperen. Zo bevinden de glampings zich bijna altijd op een unieke locatie in de natuur. Verder wordt alles voor je gedaan zoals je je bed opmaken bijvoorbeeld. Maar het grootste voordeel blijft dat je in luxe kan overnachten maar toch met 2 stappen midden in de natuur staat.

Waar vind ik glampings?
Glampings kom je voornamelijk tegen in de natuur of unieke locatie in een bepaald land. Je vindt glampings door heel Europa heen. Van IJsland tot Spanje en van Finland tot Portugal. Maar ook dichter bij huis in Nederland kun je er veel vinden. Een glamping in Nederland is makkelijk te vinden. In elke provincie kun je wel een of meerdere glampings vinden. Je kunt kiezen uit verschillende soorten glampings. Het aanbod van soorten glampings is uiteenlopend. Van boomhutten tot pipowagens en van strandhuisje tot een Airstream, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er overnachten. De activiteiten die je kunt doen ligt aan de omgeving. Als je in de bergen zit kun je gaan wandelen of misschien wel skieën. In Spanje of Portugal kun je gaan duiken of stadjes gaan bezoeken.

Plaats een reactie