De goedkoopste vakanties boeken?

Weekendje weg Texel

Een bezoekje aan de Waddeneilanden is een aanrader. En daarbij kiezen voor een weekendje weg op Texel ook! Voor iedereen is Texel echt een prachtige plek. Voor de natuurliefhebber, voor de sportliefhebbers en de wandelaars. Vergeet trouwens ook niet die lammetjes en schapen die je her en der tegenkomt. Om alles in één weekend te ontdekken – dat lukt niet. En hoeft ook niet. Kom dus zeker nog eens een weekendje of langer langs! In dit artikel geven we u alvast een impressie van wat Texel u te bieden heeft en welke leuke uitjes u kunt plannen.

Waar een weekendje weg op Texel?

Overnachten kan in één van de zeven dorpen die Texel rijk is. En alle zeven bieden ze mooie overnachtingsmogelijkheden. U kunt lekker luxe uw weekendje vieren in een hotel. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor het avontuur van kamperen. Welk dorp u nou zou moeten kiezen tijdens een weekendje weg op Texel? Dat is een hele persoonlijke keuze. Pak ook lekker de auto of de fiets en bezoek zo ook de overige dorpen.

Komt u vooral om lekker te shoppen? Dan is Den Burg een aanrader. Het is het grootste dorp op het eiland en heeft zeer gevarieerde winkels. Zo’n 7 kilometer ten westen van Den Burg ligt De Koog, een echte badplaats. Het ligt dan ook bijna op steenworp afstand van het strand. U vindt er gezellige terrasjes, winkeltjes en ook discotheken. 

Maar duik ook zeker eens de geschiedenis in van Texel. Dat kan zeker in Den Hoorn, het meest zuidelijke dorp op het eiland. Wandel door oude straatjes. Ontdek de meest prachtige kerken, zoals het hervormde kerkje. Neem zeker ook uw fotocamera mee: de witte toren wordt ‘s avonds schitterend uitgelicht. Maar ook het kleinste dorpje De Waal (gelegen in het midden van het eiland) en Oudeschil zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. De laatstgenoemde ook omdat het aan de Waddenkust ligt. 

Het jongste dorp ligt op de noordpunt van Texel: De Cocksdorp. De vuurtoren is hier binnen handbereik en dat biedt je echt een adembenemend uitzicht over het eiland.

Wat te doen op Texel? 

Wanneer u een weekendje weg op Texel boekt, verblijft u vast en zeker niet de hele tijd in uw hotel of B&B of op de camping. Naast de vuurtoren en de vele winkeltjes, zijn er nog een paar leuke bezienswaardigheden voor tijdens uw trip naar Texel. Bezoek bijvoorbeeld het Nationaal Park Duinen, met heidevelden in alle kleuren. Kwelders. Duinen. Dennebos. En een strand tot aan de horizon en verder. Dit park is groot: het loopt langs de hele Noordzeekust van het eiland.

En wat zeker een belevenis is, is met een kotter mee de Waddenzee op om garnalen te vissen. Ontdek hoe de garnalen gevangen worden, gekookt worden aan boord en proef ze daarna meteen. De vissersmannen vertellen u graag alles wat er in de Waddenzee leeft. De tocht duurt twee uur.

Boek uw weekendje weg op Texel

De Waddeneilanden zijn voor velen een plek om warm van te worden. Boek dus zeker ook uw weekendje weg op Texel en ontdek al het moois wat dit eiland in de aanbieding heeft. Kunt u niet wachten. Boek dan een last minute en misschien vaart u binnenkort al richting dit bijzondere eiland.

Plaats een reactie