De goedkoopste vakanties boeken?

De Ardennen is de ideale plek voor een kampeervakantie vanuit Nederland

Vakantie is voor vrijwel iedereen de leukste periode van het jaar. Er zijn verschillende manieren om de vakantie door te brengen in een hotel, een appartement of lekker in de natuur op de camping. Een plek die al sinds jaar en dag door veel Nederlanders, maar ook andere Europeanen wordt bezocht en de ideale plek is om heerlijk te kamperen, is de Ardennen. De Ardennen is een bos- en heuvelrijk gebied in Franstalig België (Wallonië). Deze streek biedt vertier voor jong en oud, alleenstaanden en koppels of hele families en gezinnen. Het gebied is vooral erg in trek vanwege de activiteiten die hier kunnen worden ondernomen in combinatie met de adembenemende natuur.

Tip: Kleine Camping Belgische Ardennen aan Rivier Ourthe

Door de diversiteit aan activiteiten in het gebied en de korte rijafstand is de Ardennen in trek bij een zeer brede doelgroep
Urenlang in de file naar Zuid-Frankrijk, Italië of Spanje is natuurlijk geen pretje, vooral niet wanneer je met de vouwwagen of caravan bent en ook niet te hard kan rijden. De Ardennen zijn gelegen op slechts een paar uur rijden vanaf Nederland, wat dit qua reistijd een ideaal gebied maakt. Omdat het niet al te ver weg ligt, leent het gebied zich niet alleen voor een lange zomervakantie, maar is ook een lang weekend of een mid-week zeer goed te doen. De rivier de Ourthe loopt tussen de heuvels door en er zijn zelfs diverse campings gelegen aan de oever van deze meanderende rivier. De Ardennen leent zich uitstekend om te wandelen, te fietsen, te kanoën, klimmen of survivallen. Door de vele keuzes die je hier hebt is het gebied bij een heel brede doelgroep in trek en is het ook een geliefd gebied voor schoolkampen en werkweken.

Uitgelicht: écht leuke camping Ardennen met veel outdoor activiteiten

In de Ardennen is er voor iedereen wel iets te doen
Dat de Ardennen de ideale kampeerplek is, is een understatement, ondanks de populariteit is het toerisme in het gebied niet storend en is er voldoende ruimte en rust voor iedereen het hele jaar door. Het gebied is door de jaren heen erg ontwikkeld op het gebied van toerisme en alles wat daarbij komt kijken, waardoor de ervaring nog aangenamer wordt. In de Ardennen vind je zeer veel verschillende soorten accommodaties van het huren van een huisje, appartement, hotel tot diverse kampeermogelijkheden. Qua kamperen kun je kiezen tussen een chalet, je eigen tent of caravan, maar ook voor een stacaravan of zelfs een zogenaamde glamping variant. Er zijn meerdere toerisme kantoren in de regio waar je terechtkunt voor al je vragen en zeer eenvoudig alle informatie over het gebied kan terugvinden. Daarnaast zijn er diverse bedrijven en organisaties te vinden die verschillende activiteiten faciliteren van wandeltochten, tot kanotours tot complete survivaltochten en fietsverhuur. In de Ardennen komt iedereen aan zijn trekken.

Plaats een reactie