De goedkoopste vakanties boeken?

Duurzaam op vakantie naar Afrika: hoe doe je dat?

Staat een reis naar Zuid-Afrika hoog op de bucketlist, maar wil je ook graag een beetje om het milieu denken. Zoals je waarschijnlijk wel weet is reizen milieubelastend. Op reis met het vliegtuig zorgt namelijk voor veel CO2-uitstoot. Maar is het dan beter om op de bank te blijven zitten? Nee, duurzaam op vakantie naar Afrika kan gewoon. Een voorwaarde hiervoor is wel dat je kiest voor een duurzame reisorganisatie. Hieronder lees je meer over hoe jij duurzaam op vakantie kunt gaan. 

Wat is duurzaam toerisme?

Voordat we vertellen hoe je duurzaam op vakantie kunt gaan, leggen we eerst uit wat duurzaam toerisme nu eigenlijk is. Duurzaam toerisme, ook wel ecotoerisme genoemd, is toerisme waarbij de lokale bevolking profiteert van jouw bezoek en waarbij de omgeving (natuur, cultuur en milieu) tegelijkertijd wordt beschermd en behouden voor de toekomst. Je geniet dus van je vakantiebestemming, maar je ondersteunt ook de gemeenschap. Toerisme is in Afrika een belangrijke bron van inkomsten en met een vakantie draag jij een steentje bij aan het behouden van de natuur en cultuur. 

Hoe ga je duurzaam op vakantie?

Bij een duurzame vakantie denk je misschien aan een hutje op de hei, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Er zijn heel veel manieren waarop jij je vakantie in Zuid-Afrika een stukje duurzamer kan maken.

  • Milieuvriendelijke accommodatie

Kies het liefst voor een duurzame accommodatie in Afrika. Deze is meestal kleinschalig, maakt gebruik van lokale producten en gaat zuinig om met energie en water. 

  • Duurzaam vervoer

Om alle mooie plekken te bekijken, zul je vervoer nodig hebben. Ga zoveel mogelijk te voet of pak de fiets. Moet je toch een stukje reizen? Kies dan voor de trein of een ander duurzaam vervoersmiddel.

  • Een goede reisorganisatie

Ga je met een reisorganisatie naar Afrika? Dan is het belangrijk dat je voor een duurzame organisatie kiest. Zij bepalen namelijk waar je verblijft, het vervoer en de activiteiten. Let er altijd op of de organisatie voldoende aandacht besteed aan duurzaamheid.

Vind de ideale reis naar Afrika

Als je op zoek bent naar een duurzame vakantie naar Zuid-Afrika zijn er veel verschillende mogelijkheden. Het is een prachtig land met mooie landschappen, regenwouden, savannes, stranden en wilde dieren. Het toerisme heeft helaas impact op de natuur en daarom is het belangrijk om voor een milieuvriendelijke reisorganisatie, accommodatie en vervoer te kiezen. Door je steentje bij te dragen help je de natuur, dieren en bevolking. 

Plaats een reactie