De goedkoopste vakanties boeken?

De leukste dagjes uit met kleine kinderen in Nederland

De zomervakantie staat voor de deur! Wil je je kids graag meenemen naar een pretpark, speelparadijs of een ander park? Soms is het best lastig om een leuk dagje uit te vinden voor kleine kinderen. Niet alle parken zijn namelijk geschikt voor peuters. In deze blog zetten we een aantal leuke dagjes uit op een rij. Ze zijn geschikt bij mooi weer, maar omdat de Hollandse zomers onvoorspelbaar zijn, delen we ook een aantal activiteiten om te doen bij slecht weer. 

Uitje naar een speelbos

Waarschijnlijk neem je je peuter regelmatig mee naar de speeltuin om de hoek. Maar een speelbos of natuurspeeltuin is toch andere koek. Je kind leeft zich hier helemaal uit op de speeltoestellen. Er zijn schommels, glijbanen maar ook andere natuurlijke toestellen. Denk bijvoorbeeld aan een houten parcours of een touwbrug. Houd er wel rekening mee dat niet ieder speelbos geschikt is voor kinderen tot 4 jaar oud. Sommige klimtoestellen zijn gemaakt voor oudere kindjes. 

Een museum voor peuters

Musea zijn toch alleen geschikt voor iets oudere kinderen? Niks is minder waar! Er zijn namelijk speciale musea voor peuters. Denk bijvoorbeeld aan het Nijntje Museum in Utrecht, het Kindermuseum in het Joods Historisch Museum in Amsterdam en het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Deze musea bieden verschillende activiteiten van kinderen. Van zelf spelen tot filmpjes kijken: er is genoeg te doen. Bovendien is er ook aan de ouders gedacht.

Zwemmen in een zwemplas

Is het mooi weer? En wil je even afkoelen? Ga dan zwemmen met je peuter. Dit kun je doen in een zwembad bij je in de buurt, maar misschien is een zwemplas nog wel leuker. Kies het liefst voor een plas met een afgezet gedeelte voor jonge kinderen en een toiletgebouw. Wel zo makkelijk. Neem een emmer en schep mee en je kind vermaakt zich wel.
Is het niet zo warm, maar wil je wel graag zwemmen? Dan is duinrell een goed alternatief. Hier kun je niet alleen leuk zwemmen, maar ook voor de allerkleinsten zijn er genoeg leuke attracties. Er is een speciaal Kids waterpark waar het water nooit hoger dan 15 centimeter is. Bovendien kan je vaak naar duinrell met korting. Wat is er nu leuker dan uit met korting? Veel plezier op je dagje uit!

Plaats een reactie