De goedkoopste vakanties boeken?

Veilige autovakantie

Geniet van de omgeving terwijl je met de auto op vakantie gaat. Een autovakantie is ideaal met je partner, maar ook met je kinderen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je een veilige autovakantie hebt?

Voorbereiding 

 Een goede voorbereiding is alles. Zorg ervoor dat je een auto gebruikt die in goede staat verkeert. Zijn je banden nog goed? Heb je een juiste bandenspanning? Werkt de accu nog goed? En zijn alle vloeistoffen in de auto nog op peil? Misschien heeft je auto bij de garage nog wel een grote of kleine beurt nodig. Wat als er onderweg iets met de auto gebeurd? Je auto verzekeren is daarnaast erg belangrijk. Overstappen van autoverzekering kan financieel lonen als je al een tijd niet ben overgestapt.

Naast de auto die in een goede staat moet verkeren, moet jij zelf ook in een goede staat verkeren. Rust goed uit voordat je een lange autorit maakt en zorg dat je niet ziek bent. Je moet wel fit en alert zijn als gaat autorijden. Slaperigheid is namelijk één van de grootste oorzaken van auto-ongelukken. Blijf scherp en houd tussendoor pauze, of wissel met de bijrijder. 

Bescherming 

Zorg ervoor dat niets jou kan belemmeren met het autorijden. De zon kan bijvoorbeeld erg laag staan en je zicht belemmeren. Heb daarom altijd een zonnebril bij de hand. Een andere mogelijkheid is om je ramen te blinderen. Ook een mobiele telefoon kan jou in het autorijden belemmeren. Zorg ervoor dat je geen mobiele telefoon binnen handbereik hebt. Hierdoor heb je niet de neiging om even naar je mobiel te kijken, en blijf je dus alerter op het verkeer. Overigens hoef je het navigeren ook niet zelf te regelen. De bijrijder kan dit ook regelen.

Regels 

 Zoals je weet zijn er een hoop regels in het verkeer. Houd je hier alsjeblieft aan. Niet iedereen doet dit misschien. Kijk daarom altijd vooruit om in de gaten te houden of alles nog soepel verloopt. Zo zie je misschien van te voren al een file ontstaan. Houd daarnaast altijd genoeg afstand met andere voertuigen. Je weet nooit hoe zij in het verkeer zijn.

Plaats een reactie